Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Радови на постављању нових пропусних цеви у Осаници

Postavljanje propusnih cevi u OsaniciСанације штета од поплава које је изазвала бујица река и речица у општини Жагубица у пуном су јеку. Ради се без прекида како би се предупредила даља изливања истих, а штета свела на мању меру. Активности се ових дана обављају у селу Осаница, на путу ка засеоку "Врањ", где се ради на чишћењу канала поред пута и постављању нових пропусних цеви већих димензија. Постављање армирано - бетонских цеви за пропуст воде на овом месту рађено је пре више од две деценије, а сада је овај проблем решен за дужи временски период.

Овај посао финасира локална самоуправа жагубичке општине, а поверен је  комуналном предузећу "Белосавац".

„У току је израда пропуста ка засеоку „Врањ“ у дужини од 8 метара и чишћење Царинског потока у дужини од око 50 метара. Радови се изводе са циљем да се заустави даље изливање воде из потока приликом надолажења већих бујица, што је до сада често представљало проблем у овом делу насеља“, истакао је Слободан Петровић, руководилац послова ЈКП „Белосавац“.

У многобројним радовима активни су  и мештани овог села, углавном у физичким пословима, а како кажу, уређеније село је и лепше, па се том паролом и руководе, те помоћ није изостала ни овог пута. Да тренутни радови у Осаници имају велику вредност, најбоље потврђују речи мештана којима, тзв "Царски поток", наноси велике проблеме при јачој киши.

Већина становника Осанице овом деоницом пролази свакодневно до својих салаша и пољопривредних парцелапа се надају да вода од сада неће правити пут и стварати проблеме.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji