Општина Жагубица

Активности у Месној заједници "Бигар" Сиге

MZ SigeГрађевински период у општини Жагубица током протекле и ове године обележавају  радови на уређењу свих насеља. Тако се и у селу Сиге ради на решавању многобројних проблема како би мештани имали боље услове за живот, што је и циљ локалног руководства истоимене општине. Нежан Илић, нови председник Месне Заједнице "Бигар", каже да у селу предстоје многобројни радови од којих издваја санацију и уређење атарских и брдских путева, а јако важно питање представљају и радови на изградњи водоводне мреже на коју мештани чекају годинама.

"Обезбеђивање здраве пијаће воде за мештане Сига је најважније за сада и то је ургентно питање. Сходно новчаним могућностимa урадићемо и друге ствари које су значајне за развој села. Од активности у протеклом периоду издвојићу сређивање ужег центра села и планове за наставак радова на унутрашњости сеоске цркве "Блага Марија", издваја Илић.

Горан Микшић, члан Савета Месне заједнице од планова за наредни период издваја комплетну реконструкцију основне школе у коју годинама није улагано, а колико ће се урадити зависиће од новца који буде био на располагању. С обзиром да село нема изгласан месни самодопринос и сопствене приходе, помоћ се очекује од локалног руководства. Део средстава прикупиће се и од мештана који имају могућности да помогну.

Ипак, најважније за становнике Сига, јесте водоснабдевање, па Савет Месне заједнице "Бигар" улаже напоре да се уз финансијску подршку локалне самоуправе у што краћем року започну активности по овом питању.


Arhiva

Main Menu