Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржан састанак у оквиру пројекта "Управљање имовином – корист за све"

Odrzan sastanak u okviru projekta - Upravljanje imovinom-korist za sveПрограм EXCHANGE 4 финансира Европска унија, њиме руководи Делегација Европске уније у Србији, а спроводи Стална конференција градова и општина.

Из EXCHANGE 4 програма одобрена су средства за спровођење пројекта „Управљање имовином-корист за све“ који спроводи град Пожаревац као координатор са партнерским општинама и то: Општина Велика Плана, Општина Петровац на Млави, Општина Кучево, Општина Жагубица, Општина Велико Градиште и Општина Голубац.

У оквиру пројекта, 19. јуна, у Жагубици је одржан састанак на коме су присуствовали председник општине Жагубица Сафет Павловић, овлашћени заступници јавних предузећа и установа, чији је оснивач општине Жагубица, председници месних заједница са територије општине, као и надлежне службе Општинске управе и општински правобранилац.

Састанак је водила Звезданка Васиљевић, координатор на пројекту и радник имовинско-правне службе Општинске управе, а тема састанка је била – примена Закона о јавној својини и евиденција исте у пројекту „Управљање имовином-корист за све“.

Према речима координатора пројекта, циљ састанка је био да се одреди начин пописа имовине и да корисници изложе своје проблеме са којима се сусрећу, а тиче се пре свега објеката које они користе.

Овим пројектом је предвиђено усклађивање правних аката са Законом о јавној својини, а који се тиче управљања имовином, попис имовине и стварање базе података, јачање капацитета јединице локалне самоуправе у оквиру којег су предвиђене обуке из области управљања имовином, управљање софтвером, као и одређивање тржишне, грађевинске и књиговодствене вредности непокретности.

Projekat memorandum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji