Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Започето чишћење речних корита у општини Жагубица

Radovi u IzvariciВременске неприлике допринеле су повећаном загађењу речних корита. Велике падавине однеле су и донеле доста отпада: кеса, флаша, папира и осталог смећа које се може наћи у коритима река и њихових притока у жагубичкој општини. Такође је евидентно присуство грања и набујалог растиња што отежава проток, сада већ поприлично бистрих река и речица .

Стога је у Жагубици и оклини ових дана започето чишћење речних корита  за које је локана самоуправа већ обезбедила део новца из буџета. Активности се обављају  у селу Изварица, а ангажована је екипа радника  ЈКП "Белосавац". У целу причу укључили су се и мештани села који су у близини својих кућа очистили реке и прилазе, а позитивно оценили и ангажовање локалног руководства по питању решавања овог проблема. Циљ радова  је не само да се корита тренутно очисте  већ и да остану чиста, да се не баца отпадни материјал и да се подигне свест становништва о очувању здраве животне средине.

Председник Месне заједнице "Пионир" Изварица, Мирослав Стојићевић, истиче да су одлуком СОЖ опредељена средства за санацију последица од поплава и за прочишћење канала и река.

"Данас чистимокорито изваричке реке која је у задњој поплави нанело највише штете изваричанима, па радимо на томе да предупредимо изливање. Речно корито је доста запуштено и затворено са доста муља, а проширење и прочишћавање ће повољно утицати на даљи ток у реку Млаву", истакао је МЗ Изварица.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji