Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Обележен јубилeј - 140 година постојања цркве у Жагубици

Jubilej crkve Svete Trojice u ZagubiciЖагубичка црква "Света Тројица" обележила је 140. година постојања у понедељак 09. јуна, на други дан великог хришћанског празника Духова. Прослава је почела  Светом архијерејском литургијом коју је служио Његово Преосвештенство Владика Браничевски господин Игњатије уз саслужење свештенства браничевске епархије. Служби је, поред великог броја верника, присуствовао и председник општине Жагубица Сафет Павловић са сарадницима.

Господин Игњатије је у проповеди истакао значај празника Духова и посебно обележавање овог радосног датума за цркву у Жагубици, а присутнима пожелео срећну славу речима: "Дух Свети, драга браћо и сестре нам је толико битан зато што нас сједињује са Господом. Зато и апостол Павле каже да је то Дух заједнице јер нас у исто  време Дух свети сједињује и једне са другима. Љубав према другом човеку је најважнија ако желимо живот вечни. То је смисао овог празника, силаска Светог Духа, крштења и сабрања на литургију сваке недеље и празника, јер тиме појављујемо заједништво, јединство једни са другима и са Господом. Нека је Господ у нашем духу светом, а Богу Оцу слава и хвала, у векове векова амин. Живели, на многаја љета срећна слава."

Обележавање славе, настављено је свечаним ручком у порти цркве "Свете Тројице" уз благослов његовог преосвештенства и најбоље жеље поводом јубилеја 140. година постојања цркве у Жагубици.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji