Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Обележен Дан заштите животне средине

Obelezen Dan zastite zivotne sredine u ZagubiciСветски дан заштите животне средине - 5. јун, обележен је у целом свету у преко 100 земаља. Становници широм планете уједињено делују како би обезбедили чистију, зеленију и сјајнију будућност за себе и будуће генерације. Званично обележавање датира из 1972.године.

Поводом овог дана, организоване су бројне активности, акције и промоције којима је скренута пажња најшире јавности на значај и потребу очувања здраве животне околине. Са мотивом уређенијег и лепшег простора у коме живимо, локална самоуправа општине Жагубица је у сарадњи са школама и ученицима организовала акцију сређивања свих насеља,прикупљања пластичне амбалаже, папира и осталог смећа, кошење траве и сређивање око објеката и у главним улицама насеља.

Слободан Мирковић, координатор акције истиче да је циљ акције мењање свести и навика.

"Деца су се масовно одазвала, доста је смећа прикупљено и ово је добар пример свима како убудуће треба да се ради. Врло је битно да се здрава средина одржи, да се сви укључе и не бацају смеће, јер ако смањимо загађење, живећемо здравије и лепше", истакао је Мирковић.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji