Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Обележен Дан Oсновне школе "Моша Пијаде" Жагубица

Rodjendan 169 OS zagubicaOсновна школа "Моша Пијаде" Жагубица обележила је 169. годишњицу постојања и рада. Уз присуство челника локалне самоуправе, представника jавних институција и установа, наставника, учитеља, родитеља и ученика програм је започео свечаном академијом. Приказан је и кратак документарни филм о школи некад и сад, где су забележени значајнији датуми рада образовне установе у Жагубици. Рођендан ове школе бележи се и добровољном хуманитарном акцијом у организацији стручног кадра и основаца Жагубице, а прикупљена помоћ биће опредељена за најугроженије у поплавама. Битан сегмент на свечаности је и дуго припремана изложба фотографија јер представља лепе успомене издвојених подручних одељења матичне школе из прошлог времена. Школска управа Oсновне школе "Моша Пијаде" захвална је свима који су дали допринос у раду и развоју школе па је ово била права прилика да се доделе захвалнице за помоћ и подршку у раду.

Директор школе Снежана Николић, навела је да 29 мај, представља  веома битан датум за установу у Жагубици која има дугу традицију и из које је образовано изашло пуно генерација.

Председник општине Жагубица Сафет Павловић, честитао је ученицима и радницима школе рођендан и том приликом истакао да ће локална самоуправа и даље учествовати у  активностима свих школа, тако што ће помагати у свему што је потребно за ефикасније спровођење наставног програма.

„Овај рођендан прослављамо мало тужније, због ситуације која нас је задесила, али ћемо се потрудити да штете санирамо. Надам се да ћемо следећи Дан школе прославити много веселије и да ће нас бити много више“, истакао је Павловић.

Овог лета основну школу у Жагубици чекају крупни радови на постављању нове кровне конструкције, замена комплетне столарије и нова фасада, што ће бити поклон локалног руководства за рођендан школе.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji