Општина Жагубица

Приоритет - водоснабдевање у насељу Крупаја

MZ KrupajaВелики део радова завршен је током прошле године у насељу Крупаја. У овој Месној заједници, акценат је стављен првенствено на сређивање и санацију постојећих објеката који су битни за квалитетнији рад и боље функционисање свих мештана у циљу лепшег живљења. Узимајући у обзир чињеницу да годинама уназад нису забележени радови у овом селу, житељи велику захвалност исказују локалном руководству општине Жагубица. Председник  Месне заједнице, Топлица Стојановић, од планираних активности издваја предстојеће радове на водоводној мрежи, а од осталих битних одрађених инвестиција помињe завршену реконструкцију Дома културе , јединог места за окупљање мештана, где се обављају културна и разна друга дешавања.

"Реновирање Дома културе је поред водоснабдевања било приоритетно и то питање смо на задовољство и радост мештана решили. Садашње општинско руководство нам је пуно помогло јер је инвестирало у целокупан посао који је био јако напоран и тежак. Урађена је тaкође електрична мрежа до гробља на коју смо чекали више од деценије. Завршен је и посао реновирања основне  школе у селу, почев од фасаде, сређивања учионица па и дела школског дворишта што је од великог значаја како за децу тако и за васпитни кадар у издвојеном одељењу у Крупаји. Следи крупна инвестиција на изградњи водовода и асфалтирање школског дворишта. У плану је и санирање ударних рупа на сеоским путевима и санација истих, где ће и мештани помоћи партиципирањем новца и у физичким радовима“, навео је Стојановић.

Житељи Крупаје су, према речима председника МЗ, презадовољни урађеним до сада, што Савет Месне заједнице обавезује да наставе овим темпом. Сарадња са локалном самоуправом је изузетна и уз њихову помоћ и подршку решава се већина горућих проблема у селу.


Arhiva

Main Menu