Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Ускоро изградња новог моста у центру Јошанице

Most u JosaniciНа подручју општине Жагубица, у поплавном таласу који је погодио целу земљу, оштећени су путеви, мостови, поплављене оранице. За санацију је потребно доста времена и новца, а локална самоуправа истоимене општине покушаће да у најкраћем року оспособи путне правце,изгради и санира мостове и прелазе преко река и омогући мештанима лакше обављање свакодневних активности. Тако ће наредних дана започети изградња новог моста у селу Јошаница, чија реконструкција  није могућа. Радовима предходи израда планске документације, а инвеститор је Дирекција за изградњу и развој општине Жагубица.

"Мост који повезује мештане са обе стране реке је озбиљно оштећен, а то је и једина веза која води до другог дела села или како становници кажу до друге "мале". Питање је ургентно и неопходноје да се ови радови заврше у најкраћем року. Први преузети корак је градња привременог прелаза преко реке. Свему претходи пројектовање и прибављање потребних дозвола за шта је потребно око 15. дана, а потом ће се кренути са градњом новог моста", каже грађевински инжињер и стручни сарадник у Дирекцији за развој Влада Милошевић.

На комплетним радовима ангажована је екипа  ЈКП "Белосавац" Жагубица. Слободан Петровић, руководилац послова у овом предузећу истиче да за сада све тече по плану и да је уколико не буде већих и обилнијих падавина, за комлетан посао изградње новог моста потребно неких 20-так дана рада.

Локална самоуправа општине Жагубица пружиће помоћ свим становницима Жагубице и околине  и вршити санирање  штете од поплава у свим насељима по приоритетима .

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji