Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Пољопривредни сајам посетили и мештани општине Жагубица

Sajam poljoprivrede Novi Sad 2014Међународни пољопривредни сајам, одржан је у Новом Саду од 19 -26. маја. Канцеларија за пољопривреду општине Жагубица је у сардањи са локалним руководством истоимене општине и ове године, традиционално, организовала путовање до Новог Сада за преко 100 житеља општине Жагубица који су обишли пратеће садржаје на сајму пољопривреде.  Посетиоци Хомоља су размењивали искуства и делили позитивна  мишљења о изложеним експонатима машина. Сточари су могли видети најновија достигнућа  пољопривредне механизације  из земље и иностранстваи прикупити доста корисних информација од врхунских стручњака из ове области, које ће користити у развоју пољопривреде и допринети квалитетнијим и бољим резултатима.

Представило се око 1.500 излагача из 60 земаља, а земља партнер је Холандија.

Сајам је отворио први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, који је истакао да пољопривредна производња у наредном периоду мора да буде искоришћена за подстицај развоја привреде у целини, јер је стабилност у тој области потребна да би се превазишла криза . Такође је додао да је веома важно то што је Холандија партнер овогодишњег сајма пољопривреде, јер се њени резултати у тој области сврставају у сам светски врх, те ће Србија моћи да изгради добре партнерске односе и преузме искуства.

Најбитније сегменте пољопривредне производње као и трендове у европском аграру представиле су поред домаћих и велике привредне делегације из Уједињених Арапских Емирата, Кине, Русије, Молдавије, Румуније и других држава.

У оквиру изузетно богатог програма приредби, велико интересовање изазвала је изложба пољопривредне механизације са најсавременијим моделима експоната трактора, комбајна, ситне пратеће опреме и осталог. Традиционална Национална изложба стоке на којој је , под покровитељством Министарства пољопривреде, представљено више од 1.300 одабраних грла домаћег узгоја из Шида, Ниша, Крушевца и других градова.

Четврту годину за редом промовисана је органска пољопривредна производња, одржани многобројни стручни скупови, сусрети излагача и гостију и пропратна дешавања. Као награда за најсрећније посетиоце, ове године су у поклон игри за купце улазница, додељена два трактора "Беларус", дар компаније Агропанонка. Процењује се да је 81.Сајам пољопривреде посетило више десетина хиљада људи, а организатори ће део новца од продатих улазница определити  у хуманитарне сврхе за помоћ жртвама поплава.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji