Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Помоћ Сектора за ванредне ситуације Пожаревац

Pomoc sektora za vanredne situacije PozarevacСектор за ванредне ситуације Пожаревац упутио је општини Жагубица помоћ у виду флаширане пијаће воде, која је дистрибуирана по свим насељима општине и подручним одељењима школа у Жагубици и Крепољину са околином. Вода ће на даље бити дистрибуирана по насељима преко повереника Месних заједница сходно потребама.

„Општина је упутила апел за пијаћом водом, с обзиром  да је од 15 насеља у нашој општини, исправна вода за пиће само на водозахвату „Белосавац“ , која покрива насеља Жагубицу и Суви До, док је у осталим насељима вода за пиће неисправна. Данас смо већ добили један контигент пијаће воде у количини од 11 тона. Ми смо добили воду, а другим општинама донираћемо оно што ми имамо. Такав начин сарадње ће се наставити све док земља не изаће из ванредне ситуације и док се стање не стабилизује. Општински штаб за ванредне ситуације заседа свакодневно и доноси важне и битне одлуке за функционисање наше општине  у ванредној ситуацији. Када се погледа стање у другим општинама које су погођене катастофалним поплавама, наша општина је добро прошла. Највећа оштећења су у неким инфрастуктурним објектима и пољопривредном земљишту, а процена је да је негдне око 600 хектара пољопривредног земљишта поплављено и комисија за процену штете на пољопривредном земљишту кренуће од понедељка да врши процену. Друга комисија коју је штаб формирао на процену штета на инфраструктурним објектима је ту процену већ урадила, а прелиминарни резултати су око 600 милиона динара. Штета за овако малу и сиромашну општину  је велика и требаће нам много напора и труда да ту штету надокнадимо и санирамо оно што је поплава порушила. Искоритио бих прилику да се захвалим волонтерима који су увек ту да помогну. Имали смо позиве од наших људи који су на привременом раду у иностранству и очекујемо ових дана да ће стићи помоћ и са те стране. Дакле, сви смо на истом задатку и сви на свој начин радимо и трудимо се да ову тешку ситуацију која је задесила нашу земљу и нашу општину превазиђемо и вратимо се у нормалан живот“, истакао је заменик председника оптине Жагубица Љубиша Јовкић.

Надлежни органи Жагубице упућују апел мештанима да гардеробе и обуће има на залихама, а они који су вољни да помогну могу то учинити у виду пакета конзервиране хране, воде и средстава за хигијену.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji