Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Хуманитарна акција прикупљања помоћи за становништво угрожено поплавама

Humanitarna pomoc za stanovnistvo ugrozeno poplavamaШтаб за деловање у ванредним ситуацијама општине Жагубица, Црвени крст и Туристичка организација Жагубице су на захтев грађана организовали акцију прикупљања помоћи за најугроженије у поплавама које су протеклих дана погодиле Србију. Пунктови за прикупљање помоћи били су отворени у недељу 18. маја, на два места: у Жагубици и Крепољину. 

"На захтев грађана општине Жагубица који су се јављали и желели да помогну суграђанима широм земље угрожени поплавама, Општински штаб за деловање у ванредним ситуацијама и Црвени крст Жагубица, као и Туристичка организација, укључили смо се у акцију прикупљања половне гардеробе, средства хигијене, млека, воде... Прикупљено је доста ствари које ћемо класирати, као што су одећа и обућа, која ће даље бити прослеђена према захтеву из Републике. Ми смо већ најавили да прикупљамо помоћ и очекујемо даље инструкције где можемо да проследимо ову помоћ коју смо сакупили", истакао је секретар Црвеног крста Жагубица Дејан Николић и уједно се захвалио свим грађанима за својој хуманости.

Мештани Крепољина одазвали су се у великом броју, прикупљено је доста гардеробе и осталих потребштина.

"У почетку, док још грађанство није чуло о чему се ради и каква је акција у питању, одазов је био слабији, што се променило у току дана. Грађани су се организовали и прикупили одећу и обућу и могу слободно рећи да је одазив веома добар. У саопшењу за медије навели смо да је превасходно битно да грађани доносе одећу и обућу, међутим, грађани су својевољно доносили и хемијска средства, пелене, конзервирану храну, воду", рекла је Мартина Лукић, директорка Туристичке организације Жагубица.

За све људе добре воље, из Црвеног крста поручују да се акција прикупљања помоћи за грађане из најугроженијих подручја наставља и апелују да су средства за личну хигијену, дезинфекцију, конзервирану храну и храну за бебе, најнеопходнија.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji