Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржан први Сајам занимања у Жагубици

Sajam zanimanja u Zagubici 2014У оквиру програма "Професионална орјентација" у Србији који се у школама општине Жагубица спроводи од 2012 године, одржан је Сајам занимања за ученике осмог разреда. Своја занимања презентовали су представници Дечјег вртића "Полетарац" Жагубица, основних школа, Туристиче организације, пчеларске задруге, пољопривредног газдинства "Балановић" из Осанице, Рудника "Јасеновац" из Крепољина, Дома здравља Жагубица и Средње Техничке школе Жагубица која ове године обележава 35 година постојања и рада. Организатори Сајма су основне школе са подручја Жагубице и околине.

Координатор тима за Професионалну орјентацију Барбара Ивковић, истиче да су младима, будућим средњошколцима, на прихватљив начин саопштене све потребне информације које су за њих квалитетне и корисне.

„Циљ Сајма је да ученике упознамо којим занимањима они могу  да се баве на нашој територији , односно, која су то занимања за која они могу да се школују а којима ће касније да се баве . Сматрам да је деци овај догађај био изузетно користан, да су могли да добију информације  које нису имали прилике до сада да сазнају, да питају оно што их занима и наравно да се лакше одлуче за будуће занимање што и јесте циљ „Професионалне орјентације“, истакла је Барбара Ивковић.

Сви ученици су са великим интересовањем испратили манифестацију и са ње понели нова сазнања, као и штампане водиче за лакши одабир занимања. Запослени у основним школама кажу да им је велико задовољство да својим ученицима приближе оно што их чека већ од првог септембра и да тиме желе да заокруже вишегодишњи тимски рад у образовању и отварању врата у нови свет младим нараштајима, који ће тек да покажу да могу и желе да напредују и уче.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji