Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Koшарка за све

Odobren projekat Kosarka za sveМлади општине Жагубица сусрећу се са проблемима који се, између осталог, огледају у недовољно развијеној или застарелој спортско-рекреативној  инфраструктури и оскудним условима за активно и квалитетно провођење слободног времена. Пројекат "КОШАРКА ЗА СВЕ"  који је ових дана одобрен за финансирање, бави се управо решавањем ових проблема.

„Општи циљ пројекта „Кошарка за све“ је задовољавање потреба младих у области физичке културе, подстицање младих за активно и квалитетно провођење слободног времена као и неговање здравих и безбедних стилова живота. У пракси, овим пројектом ћемо уредити кошаркашки терен који се налази у дворишту средње школе у Жагубици, односно, постојеће кошеве заменићемо новим и уредити подлогу на којој се игра кошарка. То ће допринети квалитетнијем одржавању турнира у баскету, који се већ традиционално организује у нашој општини, а наравно да ће и ученици средње школе и остали рекреативци и спортисти, имати прилике да на много квалитетнијем и уређенијем терену играју кошарку“, истакла је Александра Ђорђевић, члан пројектног тима.

Додата вредност пројекта огледа се у коришћењу спортско рекреативне инфраструктуре за потребе спровођења наставе физичког васпитања у Средњој школи јер иста нема изграђену фискултурну салу, те ученици имају смањен избор спортова којим би могли да се баве.

Очекивани ефекти пројекта огледају се у пружању разноврсније спортско рекреативне понуде и унапређењу спортске инфраструктуре.

Средства за финансирање Пројекта одобрена су од стране Министарства омладине и спорта и локалне самоураве.

„Средства за реализацију пројекта „Кошарка за све“ обезбеђена су од стране Министарства омладине и спорта и једним делом помаже Општина Жагубица. Иначе, желим да истакнем да се Канцеларија за младе општине Жагубица, на чијем челу се налази Жарко Стојановић, активно јавља на све конкурсе које објављује Министарство омладине и спорта и користи све прилике које се пружају да се младима у нашој општини унапреди живот на било који од начина. Кроз исти овакав позив, недавно се средила и теретана на отвореном, пре тога ИТ парк у главној улици, испред Дома културе, тако да су резултати Канцеларије за младе видљиви“, рекла је Ђорђевићка.

Унапређена спорстка инфраструктура, повећане могућности бављења рекреативним спортом допринос изгледу насеља и обогаћивање спортских садржаја и такмичења у неразвијеној општини представљају значајан допринос да млади квалитетније и здравије проводе слободно време у средини у којој живе.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji