Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржана IV седница СО Жагубица по хитном поступку

Vanredna 4 sednica SOZЧетврта Седница Скупштине општине Жагубица по хитном поступку одржана је 29. априла уз присуство 20 одборника. На дневном реду било је три тачке које су усвојене већином гласова.

Пред одборницима се као прва тачка нашао Предлог годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Жагубица за текућу годину, јер је рок за усвајање истог до 05. маја 2014., како би се благовремено могло учествовати на Конкурсима расписаним од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

У оквиру друге тачке,  одборницима се обратио Љубиша Јовкић, заменик председника општине Жагубица, који је говорио о важности питања изношења и депоновања кућног смећа које је на подручју општине, обављало предузеће Тројон & Фишер Еко из Стамнице. Због хитности решавања овог проблема, који већ дуже време тишти грађане Жагубице и околине, на Скупштини је одлучено да се ове активности повере Јавно  комуналном предузећу "Белосавац", које ће уз помоћ друге фирме прикупљати, односити  и депоновати смеће наредна три месеца до расписивања  јавног Конкурса за новог вршиоца дужности на овим пословима.

Скупштина општине Жагубица је такође донела важну Одлуку о прибављању непокретности у Јавну својину за коју је гласала већина присуних.  Непокретности, власништва ООЗЗ  "Млава"из Вуковца, koje je у стечају, након обављене лицитације власништвo су општине Жагубица. Подробније информације о овој тачки дао је Сафет Павловић, преседник општине Жагубица. Закључено је да усвајање ове одлуке има изузетан значај за даљи економски развој општине Жагубица имајући у виду потребе општине за формирањем индустријске зоне за коју постоје услови у КО Вуковац и Жагубица.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji