Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Стабилно стање водотока река у општини Жагубица

Стабилно стање водотока река у општини ЖагубицаНа територији Општине Жагубица 19.04.2014 године, услед обилних кишних падавина и наглог топљења снега на планинама Бељаници и Црном Врху, дошло je до наглог повећања нивоа воде у нерегулисаном току реке Млаве, Крупајске реке и других водотока из слива реке Млаве и изливања истих у пољопривредно земљиште (њиве и оранице) у приобалном делу тока. Поплавом је било угрожено око 350 хектара пољопривредних површина, а тачну процену штете одредиће Комисија за процену штете.

Штаб за ванредне ситуације Општине Жагубица предузео је све потребне превентивне и друге меретако да наведеном поплавом нису били угрожени стамбени, а ни други објекти, саобраћајнице, као ни становништво на територији Општине Жагубица.

"Штаб за ванредне ситуације општине Жагубица предузео је све потребне превентивне и оперативне мере у току ове елементарне непогоде, заштитио становништво, материјална и културна добра и обезбедио нормално функционисање живота и рада становништва у општини Жагубица",рекао је председник општине Жагубица и командант Штаба за ванредне ситуације, Сафет Павловић.

Због великог и наглог прилива воде на извориште воде „Белосавац“ у Жагубици (са којег се врши снабдевање водом за насеља Жагубица и Суви До) и замућења исте - која је после извршене анализе оцењена као неисправна за пиће, Штаб за ванредне ситуације обезбедио је снабдевање пијаћом водом из цистерни за становништво у наведеним насељима, за вршење дијализе у Дому здравља у Жагубици и за остале приоритетне кориснике као и за друга насеља ако буде потребе. Исто ће бити вршено све до ревитализације наведеног извора.

Школске и предшколске установе на угроженом подручју преко Штаба за ванредне ситуације добиле су потребне цистерне за снабдевање водом за пиће и припрему хране, и исте су дужне да предузму све остале законске мере у циљу квалитетног и здравствено безбедног снабдевања ученика и деце водом за пиће.

Повереници цивилне заштите и њихови заменици у свим насељима свакодневно прате стање водоснабдевања на својим територијама и предузимају наложене мере Штаба.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji