Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Подношење првих захтева за исплату подстицаја пољопривредницима од 01. маја до 30.јуна

Mere potsticaja za poljoprivrednike 2014Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде донело је Правилник о условима и начину остваривања права на регрес за гориво као и Правилиник о условима и начину остваривања права на регрес за ђубриво са циљем унапређења производње кроз стимулисање набавке одређених средстава за производњу. Регресирање у пољопривредној производњи представља једну од мера аграрне политике која је ефикасан модел у подстицању продуктивности производње односно повећање просечних приноса по јединици површине и произведених пољопривредих производа.

Мере су намењене произвођачима примарних пољопривредних производа у биљној производњи, кажу стручњаци из ове области.

"Свако регистровано пољопривредно домаћинство добиће 6000 динара по обрадивом хектару, по 3000 хиљаде динара за регресирано гориво и по 3000 динара за минерално ђубриво.  Да би пољопрувредни произвођачи остварили право да добију регресирано гориво било да се ради о гасном уљу или еуро дизелу морају да сакупљају фискалне рачуне у периоду од 01. јануара до 15. новембра. За новац од 6000 динара по обрадивом хектару захтеви се подносе од 05. маја до 30. јуна. Сви заинтересовани могу доћи у Канцеларију за пољопривреду ради попуњавања образаца која ће даље бити прослеђена у локални трезор, а потом и у Београд. Када је у питању регресирано ђубриво исплаћиваће се по 10 динара по килограму,а укупно 3000 динара за хектар. Ово су мере које су постојале и прошле године, а повољно ће утицати на произвођаче", изнео је Машко Томић из Канцеларије за пољопривреду општине Жагубица.

Томић је посебно истакао да су у општини  Жагубица мере које су подстицај пољопривредницима за прошлу годину биле задовољавајуће, тако да неће бити ускраћене ни ове, јер су показале велики значај, а наговестио je и да наредних дана очекују да са челним људима општине донесу одлуку о локалним мерама подстицаја за пољопривреднике општине Жагубица за 2014. годину.

 

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji