Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Реализација пројекта „Изградња одрживих услуга, послова и организација“

1 pomoć u kućiУ оквиру ЕУ ИПА програма ''Exchange 4'' Општина Жабари и Општина Жагубица, у партнерству са својим пружаоцима социјалних услуга Центром за социјални рад Жабари и Асоцијацијом за развој општине Жагубица, те удружењем Центар за друштвено економски развој из Јагодине задуженим за пружање стручне подршке развоју социјалних услуга, спроводе пројекат ''Изградња одрживих услуга, послова и организација''.

Пројекат је усмерен на успостављање одрживих и квалитетних услуга ''помоћ у кући'' за старе уз обезбеђење нових радних места на пословима социјалне заштите.

 Услуга помоћ у кући намењена је старим лицима која имају ограничења физичких и психичких способности услед којих нису у стању да независно живе у својим домовима без редовне помоћи у активностима дневног живота, неге и надзора, при чему је породична

подршка недовољна или није расположива.

Пројекат је један од најамбициознијих напора у области социјалне заштите на локалном нивоу у Србији у погледу успостављања трајно одрживих, доступних и квалитетних социјалних услуга намењених старим. У обе општине успоставиће се социјални сервиси ''помоћ у кући за старе'' у складу са националним стандардима пружања услуга.

Организације пружаоци услуга биће лиценициране у поступку који се води пред ресорним министрством за социјалну заштиту. Пружање услуга према националним стандардима и од стране лиценцираних организација представља гаранцију квалитета.

Општина Жабари и Општина Жагубица сходно Закону о социјалној заштити и преузетим пројектним обавезама обезбедиће одрживост пружања услуга ''помоћ у кући'' и након пројекта чиме ће ове услуге постати трајно одрживе и доступне корисницима.

Реализација пројеката трајаће до фебрура 2015. године. Укупна вредност

пројекта је 175.042,40 евра, од тога је 155.787,74 евра допринос Европске уније док је 19.254,66 евра домаће учешће општина Жабари и Жагубица.


Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji