Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Акцији добровољног давања крви у Жагубици

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u ZagubiciУ сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије Црвени крст општине Жагубица организовао је редовну акцију добровољног давања крви, протеклог понедељка у средњој Техничкој школи у Жагубици. Одзив је, на задовољство организатора, био већи од очекиваног:

"Могу да се похвалим да је ово у задњих неколико година једна од успешнијих акција. Посебно ми је драго да истакнем да је  у овој акцији много младих узело учешће, од пријављених 66. потенцијалних давалаца, 62. је дало крв, а међу даваоцима је било 15. жена. Учествовало је 15. даваоца по први што више говори о успешности ове акције. Изразићу и задовољство екипе из Трансфузије који су очекивали мање учешће, а ево испоставило се да је одзив мештана и младих посебно био много бољи. Ово је велика помоћ за наше грађане који одлазе на лечење јер не морају даваоце да воде са собом већ Црвени крст обезбеђује исте што је олакшавајућа околност“, издваја Дејан Николић, секретар Црвеног крста Жагубица.

Локална самоуправа општине Жагубица подржала је акцију и за добровољне даваоце који су учествовали биће обезбеђен аутобус за обилазак "Сабора трубача" у Гучи, и на тај начин подстаћи грађане да се активније укључе и одазову овој хуманој акцији.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji