Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Oдржана XV седница Скупштине општине Жагубица

15 sednica Skupstine Opstine ZagubicaУ Жагубици је дана 07. априла одржана XV седница Скупштине општине Жагубица. Обиман дневни ред који је садржао 18 тачака и одборничка питања усвојен је већином гласова присутних. Овој седици присуствовало је 26. одборника, а двоипочасовна расправа предходила је завршетку исте. Усвојени су Предлози Одлука које су од битног значаја за грађане и локалну самоуправу, а по окончању седнице, председавајући скупштине Небојша Илић, изнео је закључак о скупштинском заседању:

"Највише дискусије и полемике изазвао је Извештај о раду Дома здравља Жагубица где су одборници као и сам директор ове установе имали доста предлога и  сугестија у циљу боље организације и ефикаснијег рада и заштите здравља грађана наше заједнице. Такође бих издвојио и Предлог Одлуке о допуни Одлуке о комуналним делатностима где је општина Жагубица створила правне претпоставке и основ да у случају необављеног посла фирме "Росал Србија" за те послове буде ангажован други извођач, како би се смеће редовно износило. Донета је и Одлука о именовању органа управљања Средње Техничке школе у Жагубици, тако да сада школски одбор може све одлуке да доноси на време и да евентуално распише  нови конкурс за избор директора ове образовне установе" , истиче Илић.

Поред тачака о којима се највише говорило, пред одборницима су се нашли и предлози Решења о утврђивању престанка мандата чланова Управног и Надзорног одбора Дома здравља Жагубица, предлози Решења о именовању чланова Управног и Надзорног одбора истоимене установе испред оснивача и запослених као и Предлог решења о разрешењу дужности др. Горице Питић из Крепољина за утврђивање чињенице смрти ван здравствене установе и именовању др. Владимира Марковића из Блаца, за вршење исте дужности.

Усвојени су и Извештај о раду  Општинског већа општине Жагубица за 2013.годину, Извештај о раду Општинске управе, општинског Јавног правобранилаштва, као и Јавних предузећа: Туристичке организације, Дирекције за изградњу и развој и Јавно комуналног предузећа "Белосавац" Жагубица. Гласало се и за Прелог Oдлуке о укидању општинског пута број 1011 КО Крупаја, Предлог Одлуке о давању сагласности на закључак Општинског већа општине Жагубица  као и Предлог Решења о давању сагласности на измењени годишњи програм пословања ЈКП "Белосавац" за радну 2014. годину.  

На крају 15-ог  скупштинског заседања општине Жагубица  констатовано је да су све тачке дневног реда усвојене већином гласова.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji