Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Отворена изложба УЛИС-а из Пожаревца

barili izlozbaУдружење ликовних стваралаца из Пожаревца отворило је изложбу у Жагубици под називом "У част женама".  Колективна изложба, на којој је радове представило 30 аутора и чланова ликовног клуба УЛИС -а „М.П.Барили“, отворена је у галерији  Мотела "Врело".

Уметничка смотра слика Удружења из Пожаревца изазвала је велику заинтересованост младих нараштаја Жагубице и околине који су имали прилику да разглеају око 40 слика колико је било представљено.

Павле Миладиновић, сликар и председник удружења из Пожаревца је на отварању изложбе истакао дугогодишњу успешну сарадњу Удружења клуба ликовних стваралаца из Пожаревца и Удружења ликовних уметника Хомоља и додао:  "Мислим да је уметност оно што човека држи и оно што је врло битно. У опусима слика које видите има различитих тематика, а надам се да ћете на основу својих осећања и сензибилитета успети да одредите суштину. Представљене су и графике и цртежи тако да ћете, верујем, уживати".

 Јанко Лалић председник Улух - а, прогласио је изложбу отвореном и том приликом нагласио да је монографија сликарства г -дина Миладиновића, премијерно представљена у Жагубици, што је основа за афирмацију сликарства и полазна путања којом се треба кретати. "Ово што је пред нама је израз духовног стваралаштва Пожаревца, и задовољство нам је да смо могли угостити пријатеље сликарства, препознатљиве по великој уметници Милени Павловић Барили која је окосница српског  и италијанског сликарства", рекао је Лалић, председник Улух – а.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji