Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Апотека "Врело" Жагубица - у сусрет грађанима

Apoteka ZagubicaМесецима најављиван као ново и ефикасније оружје у борби против корупције, Закон о Јавним набавкама, који је ступио на снагу 1. априла 2013. године, успео је до сада да изазове углавном конфузију. Са тим проблемима суочавају се готово све апотеке у државној својини. Апотека "Врело" Жагубица за сада добро послује, а по речима шефа апотеке Иване Пајкић, диплпмираног фармацеута, нема ни много дефицитарних лекова.

"Лекове набављамо у складу са Јавним набавкама и трудимо се да их набаљамо или од добављача или интерно из наших апотека. Тренутно је једини проблем са леком "пропранолол" који нема паралелу, тачније одговарајућу замену. Надам се да ћемо у скорије време за то наћи решење и оправдати поверење пацијената. Иначе у апотеци раде три фармацеута и три техничара. Ради се у две смене, свака има дипломираног фармацеута, тако да пацијенти у било ком тренутку могу добити стручан савет о употреби лекова, дијететских производа и осталих препарата који се налазе у апотеци", издваја шеф апотекарске установе "Врело" Жагубица.

Приватне апотеке, које такође могу да издају лекове на рецепт и та средства касније рефундирају у РФЗО-у, не подлежу Закону о Јавним набавкама и лекове и даље могу да набављају слободно на тржишту. Ипак остаје и даље отворено питање како ускладити динамику промена на позитивној листи лекова Републичког фонда за здравствено осигурање са спровођењем тендерске процедуре.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji