Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

СНС и СПС поделили гласове у општини Жагубица

izbori 2014И аналитичари и политичари сагласни су да су ванредни парламентарни избори одржани 16. марта у Републици Србији у значајној мери променили политичку сцену Србије. Убедљива победа Српске напредне странке требало би да значи да ће парламент бити ефикаснији али ће то подразумевати и много већу одговорност.

Резултати у општини Жагубица разликују се у односу на Републику - у броју освојених гласова листа и партија које су прешле изборни праг.

Листа "Александар Вучић - Будућност у коју верујемо" и листа "Ивица Дачић - СПС-ПУПС-ЈС" освојиле су готово подједнак број гласова - разлика је у 0,5% у корист Српске напредне странке.

Одзив бирача на нивоу општине Жагубица је  64,76% , по речима Томислава Милојевића, члана радног тела Републичке изборне комисије у општини Жагубица, избори су протекли без икаквих неправилности у свих 17 бирачких места у 16 насеља.

На нивоу општине Жагубица ови парламентарни избори донели су изненађење за 17 партија са изборне листе које нису прешле цензус, а које су у претходном периоду имале политичку снагу, међу којима су УРС, ДС, ДСС.

Српска напредна странка најбољи изборни резултат остварила је на бирачком месту број 11 у Рибару освојивши 62,9% гласова, док је Социјалистичка партија Србије најбољи резултат остварила на бирачком месту број 10 у Изварици освојивши 62,8% гласова.

Резултати избора и успех Српске напредне странке омогућили су да се у посланичким клупама републичког парламента нађе и Оливера Пауљескић, председник Општинског одбора Српске напредне странке Жагубица.

izbori 2014 god 001

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji