Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Ускраћена сагласнот фирми "ROSAL SERBIA"

zagubicaОпштинско Веће општине Жагубица једногласном одлуком ускратило је сагласнот фирми "ROSAL SERBIA" за обављање послова прикупљања и изношења смећа са територије општине Жагубица. 

Тим поводом председник општине Жагубица Сафет Павловић и заменик председника општине Љубиша Јовкић одржали су конференцију за медеје:

"Наиме, од када се у општини Жагубица променила власт један од највећих проблема који смо затекли у општини био је  проблем изношења смећа. У предходном периоду да би тај проблем превазишли општинско Веће је дало сагласност на Анекс уговора са фирмом "Trojon & Fisher Eco", на тај начин што је фирми "Trojon & Fisher Eco" која има уговор закључен на 25 година са општином Жагубица , а који је закључен 2005.године, и омогућио да ангажује подизвођача на пословима прикупљања и одвожења смећа са територије општине Жагубица. Тада је фирма "Trojon & Fisher Eco" након добијања сагласности Већа ангажовала фирму "ROSAL SERBIA" која је преузела послове прикупљања и одвожења смећа. С'озиром да је протекао одређени период, ни ми као локална самоуправа а нарочито грађани, нисмо били задовољни радом подизвођача, односно фирмом "ROSAL SERBIA", те смо били принуђени и одлучили да општинском Већу предложимо да дату сагласност ускрати. Тако да је општинско Веће једногласно донело одлуку да се фирми "Trojon & Fisher Eco" ускрати сагласност да има подизвођача фирму "ROSAL SERBIA". То значи да ћемо приступити раскидању уговора са фирмом "Trojon & Fisher Eco". Спремни смо на све последице које тај раскид уговора може да изазове, а то је вероватно тужба од стране фирме "Trojon & Fisher Eco".

Циљ локалне самоуправе је да заштити грађане и да послујемо са фирмама које ће радити у интересу грађана општине Жагубица. У последње време незадовољство је нарочито кулминирало јер фирма "ROSAL SERBIA" није била у стању да благовремено и правовремено обавља послове који су јој поверени, тако да у многим насељима канте нису пражњене а имају проблем и са радном снагом.

Следи поступак јавне набавке за избор новог пружаоца услуге, а док се набавка не спроведе, општинско Веће ће својом одлуком доделити посао другом извођачу радова", речено је на конференцији за медије.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji