Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Прва радионица у оквиру програма "Еxchange 4"

Uvodna radionica exchange 4 u zagubiciУ Жагубици је 12. марта одржана прва уводна радионица  у процесу израде акционог плана за који је општина Жагубица аплицирала у оквиру прграма "exchange 4", који спроводи Савез сталне конференције градова и општина Србије, а финансира Европска унија. Теме су биле: "Увод у израду акционог плана"; "Израда плана по фазама и временски оквир"; "Анализа заинтересованих страна"; "План комуникације и договор о наредним корацима". Циљ програма "EU exchange  4"је постизањe стратешких националних приоритета у области заштите животне средине, локалног економског развоја и социјалне заштите на локалном нивоу у Републици Србији.Иначе, општина Жагубица је једна од 20 општина у Србији која ће спроводити овај програм.

Радионицу је водила Санела Вељковски, сарадник за акционо планирање која је укратко објаснила и суштину организовања исте: "Цео програм траје две године, почео је у марту 2013. а завршава се у мају 2015. У наредних годину дана, локална самоуправа општине Жагубица ће заједно са Сталном конференцијом радити на развијању кровне стратегије односно стратегије одрживог развоја. Данас смо се састали да све присутне, запослене у локалној самоуправи, директоре Јавних предузећа, представнике Удружења грађана и остале заинтересоване, упознамо са динамиком активности у наредном периоду. Веома је важно стратешки планирати како би општина имала спремне пројекте да може да конкуришеу сваком тренутку".

У оквиру овог процеса израде акционог плана у наредном периоду, радиће се 10 концепата пројеката које општина нађе као свој приоритет, а битно је такође да сви грађани буду укључени из разлога праћења свих промена које се дешавају. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji