Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

У Жагубици одржано предавање за пољопривреднике

Predavanje za poljoprivrednike u ZagubiciКанцеларија за пољопривреду општине Жагубица у сарадњи са Општинском управом,  организовала је едукативно предавање у циљу боље информисаности пољопривредних произвођача са територије општине Жагубица и шире,  о темама које су значајне како за област сточарства тако и за биљну производњу. На почетку предавања присутнима се испред локалне самуправе обратио Љубиша Јовкић, заменик председника општине Жагубица, истичући да је општина Жагубица пољопривреду ставила на значајно место у програму развоја с обзиром да је највећем броју становништва ова област основна делатност.

"Лепо је на једном месту видети стручне консултанте различитих области у пољопривреди. Ово је једини начин на који можемо да пољопривреду у општини Жагубица подигнемо на виши ниво, да се произвођачи информишу како могу лепше и квалитетније живети од свог рада. Општина Жагубица је протекле године издвојила значајна средства за развој ове привредне гране, а надам се да ће ове године опредељени новац у сврху развоја пољопривреде бити много већи. У току је израда пројекта за ову годину, а ту сте управо ви, пољопривредници, као директни учесници јако битни у погледу сугестија и мишљења. Стога вас позивам да узмете активно учешће у оквиру рада Канцеларије за пољопривреду, а локална самоуправа ће сваку сугестију и примедбу уважити у границама могућности", рекао је Јовкић.

Прва тема била је краткорочно и дугорочно кредитирање у пољопривреди где  је Јелена Јовановић, представник Комерцијалне банке представила кредите субвенционисане од стране Европског фонда за југоисточну Европу и Немачке развојне банке, а које нуде за куповину репроматерјала, нафте за пролећну и јесењу сетву, сточне хране, улагање у објекте и механизацију. Еминентни стручњак, Југослав Ђурђевић, представник фирме "Хемикал - Агро Сава" говорио је о заштити кукуруза од корова, хибридима, новим раним сортама кукуруза  и агротехничкој припреми за сетву. Фолијерна прехрана свих култура је неопходна да би принос био квалитетнији, а присутни на предаваљу су имали прилике да чују више о новим призводима фирме "Агро - уник" из Шимановаца и производу "Славол" који се користи за исхрану биљака о чему је говорио Александар Урошевић. Учешће у предавању узела је и ветеринарска станица "Хомоље - вет" Жагубица, а др Зоран Илић, презентовао је проблеме у сточарству и осврнуо се на здравствено стање и болести животиња и људи и на резултате вештачког осемењавања у 2013. години.

Радиша Милошевић, начелник одељења за привреду и економски развој општине Жагубица нагласио је да је локална самоуправа у обавези да годишње направи програм подршке и издвојио два битна сегмента значаја за пољопривредне произвођаче, а  то су програм коришћења пољопривредног земљишта који се реализује у сагласности са Министарством пољопривреде и програм подршке пољопривреди и руралном развоју. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji