Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Од марта радови на водоводу у Селишту

MZ SelisteМесна заједница Селиште као и већина Месних заједница са подручја општине Жагубица нема сопствених прихода, а сви радови који се изводе у овом селу урађени су средствима из локалног буџета. Председник Месне заједнице Селиште Дамир Гочић, разговарао је са репортерком локалне телевизије „Хомоље“ о тренутним активностима и проблемима са којима се мештани овог малог насеља суочавају, приликом чега је нагласио и добру сарадњу са локалним руководством.

"Након ванредних избора спроведених у марту 2013. формиран је нови Савет Месне заједнице, који се сусрео са низом проблема који тиште мештане Селишта. Један од њих је вода, где је сада ситуација боља него раније, али није идеална. Од радова у периоду иза нас издвајам замену црева на сеоској чесми која је пуштена у рад, асвалтирање улица уз партиципацију грађана, урађене пропусте и насипане атарске путеве и урађене канале у дужини од око 200 метара. Такође је приведено крају испитивање бушотине за водовод од стране стручњака са Геолошког факултета. Имамо у плану много тога, између осталог реновирање Дома културе, генерално сређивање сеоског гробља, насипавање  кружног пута око истог и постављање сеоске чесме, асфалтирање сеоских улица у дужини од 300 метара уз учешће грађана и нови водовод где би се са радовима отпочело већ марта месеца. Ових дана отпочеће изградња новог моста код игралишта ", каже Гочић и захваљује мештанима који, како финансијски, тако и добровољним радовима помажу рад Месне заједнице и доприносе унапређењу квалитета живота у селу.  

У протеклом периоду једна од већих инвестиција била је и уређење сеоске кафане која представља једино место за окупљање, разговор и разоноду мештана. Целокупан пројекат изведен је уз подршку локалног руководства. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji