Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Отворена изложба слика у средњој Техничкој школи у Жагубици

Izlozba slika u srednjoj skoliИзложба слика са VII Mеђународне ликовне колоноје "Хомо - арт 2012" представљена је у холу Средње Техничке школе у Жагубици. Поред ученика, присуствовали су начелник Oпштинске управе Животије Илић, члан Oпштинског већа Дејан Николић, просветни инспектор Слободан Мирковић,  директори основних школа са подручја општине, директори jавних установа и преузећа и професори школе.

Секретар удружења ликовних уметника ХомољаВлада Тодоровић је на отварању рекао да је стална поставка слика отворена са циљем приближавања културе и уметности како ученицима средњег образовања тако и професорима. Удружење ликовних уметника Хомоља има велики број поставки и изложби које се памте,  а организоване су уз велику подршку локалне самоуправе и великог броја институција са територије општине и окружења као и Министарства културе. Aкадемски вајар и председник удружења уметника Хомоља  Јанко Лалић је поздрављајући ученике и све присутне истакао: "Стална изложбена поставка коју видите је сведок  вашег присуства у овој школи, а слике представљају историју културе овог краја."

Изложбу је отворио Помоћник председника општине Жагубица и директор Техничке школе Душан Милосављевић, истакавши да ће сликарство  једним делом позитивно подстицати рад ученика.

"Различити мотиви из сликарства и сликарске технике претворене у конкретне теме и уметничка дела красиће зидове наше школе. Сликарство је тишина ума и музика ока. Слике ће својом лепотом код наших ђака изазивати богатство животне љубави и поштовања и интересовање за ликовну уметност. Захваљујем Улух -у што су омогућили да ученици виде рад и дела која обележавају Хомоље и која ће наредних дана красити и улепшавати просторије средње школе", рекао је директор средње Техничке школе.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji