Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Национални дан без дуванског дима

Odolimo uticaju duvanskog dimaOвогодишњи Национални дан без дуванског дима, 31. јануар, обележен је под слоганом "Градови без дуванског дима". У Србији, већина грађана подржава примену Закона о заштити становништва од изложености дуванском диму, а од усвајања закона у Србији је порастао проценат становника који су због ограничења могућности пушења на јавним местима смањили број цигарета, a смањио се и проценат становника који су на радним местима и школама изложени дуванском диму.

Важне информације о овом значајном датуму из Календара здравља, саопштио је ученицима средње Техничке школе у Жагубици лекар Дома здравља Жагубица, Др Никола Николић, у уторак 04. фебруара.

 "Данашње предавање посвећено је младима у циљу подизања свести о штетности дуванског дима, јер дувански дим не штети само плућима него читавом организму, а најбитнија ставка је што штети потомству. Стога треба утицати на омладину да избегавају дуван, а самим тим ће се и број пушача смањити. Дувански дим, тачније никотин,оштећује плућа, лепи се за крвне судове, смањује ширину истих и долази до разних срчаних обољења у првом реду до инфаркта миокарда", итиче доктор Николић.

Изложеност дуванском диму у великој мери и код непушача може изазвати карцином, болести срца или болести плућа. Процењује се да око 600.000 људи широм света годишње умире због изложености дуванском диму.

Ученицима се пре почетка предавања кратко обратио Директор школе Душан Милосављевић, а за Тв "Хомоље" рекао, да је предавање о штетности цигарета изузетно поучно за све младе у развоју и да ће школа  увек подржавати и организовати сва предавања која су од значаја и интереса за ученике како средње школе тако и остале младе људе.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji