Општина Жагубица

Школска слава прославњена и у жагубичким школама

Slava Sveti Sava 2014 u ZagubiciШколска слава Свети Сава обележена је свечано у школама општине Жагубица. Најумнији просветитељ српског народа, заштитник школа, ученика, просветних радника, први Aрхиепископ Свети Сава прослављен је школским приредбама и дечјим наступима које су ученици заједно са наставницима организовали по свим насељима. Резању славског колача у Основној школи "Моша Пијаде" у Жагубиципредходила је приредба коју су за ову прилику спремили ученици истоимене школе. Колачар је ове године била Светлана Перић, ученица седмог разреда, а наредне ће бити Јована Мушић.

Савиндан је у школи "Јован Шербановић" у Лазници почео литијом до сеосеке цркве а потом је уследила школска приредба. Уобичајено, традиционално резање колача протекло је у радости а колачар је био Божидар Риђић из Лазнице. Колач је за наредну годину преузео Драган Николић.

Славски колач у издвојеном одељењу у Јошаници пререзао је Вељко Радовановић заједно са свештеником, а колачар ће наредне године бити Милица Пајић из Јошанице.

Најсветлији дан образовања Србије,Свети Сава, прослављен је свечано у општини Жагубица уз најбоље жеље свештеника и директора школа, да ђацима школски дани буду испуњени добрим оценама, успесима, радошћу и другарством.


Arhiva

Main Menu