Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Потписивање уговора о финансирању пројеката у оквиру ЕУ програма EXCHANGE 4

Potpisivanje ugovora EUДелегација Европске уније у Србији потписала је 29. јануара уговоре са 32 града и општине чији су пројекти одабрани за финансирање у оквиру грант шеме програма " EXCHANGE 4" који финанира Европска унија, а спроводи Стална конференција градова и општина (СКГО).

Одобрени пројекти биће реализовани у четири области - управљање отпадом, управљање имовином, унапређење пољопривредне сарадње и услуге социјалне заштите за стара лица.

Општи циљ Програма ЕU  EXCHANGE 4 је да допринесе процесу стратешких промена на локалном нивоу кроз унапређење административних капацитета и ефикасности пружања услуга у јединицама локалне самоуправе у Србији, у складу са принципима реформе јавне управе, посебним националним политикама и праксом ЕU.

Међу општинама које су добиле подршку за своје програме налазе се и општине Жагубица и Жабари, и то за пројекат пружања услуге социјалне заштите за стара лица вредности 172.000 евра, који је Миодраг Филиповић,председник општине Жабари потписао у име носиоца пројекта а који ће ове две општине партнерски реализовати у наредних 12 месеци.

Такође, овом приликом потписани су и споразуми о сарадњи између СКГО и 31 града и општине који су добили стручну помоћ у стратешком планирању и управљању финансијама, међу којима се налази и општина Жагубица која по четврти пут добија бесповратна средтва кроз програм EXCHANGE.

Поред општина Жагубица и Жабари, пројекти су одобрени за финансирање и осталим општинама Браничевског округа и граду Пожаревцу. Свечаној церемонији присуствовали су и активно узели учешће: Игор Мировић, министар регионалног развоја и локалне самоуправе, Бранко Ружић, министар без портфеља задужен за европске интеграције и Мајкл Девенпорт, шеф Делегације Европске уније у Србији.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji