Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Усвојен предлог одлуке о локалним комуналним таксама

14 sednica SOZУ Жагубици је 28. јануара 2014. године одржана 14. седница Скупштине општине. У присуству 27  одборника расправљало се о 19. тачака дневног реда и одборничким питањима.

Највише полемике изазвао је предлог допуне Одлуке о изменама и допунама Одлуке о локалним комуналним таксама, где је представник предлагача Влада Тодоровић, начелник одељења за финансије и буџет општине Жагубица, прокоментарисао од каквог је значаја ово питање за локалну заједницу, општину Жагубица а  првенствено и  саме мештане. Узимајући у обзир позитивно мишљење више од половине присутних одборника већином гласова усвојена је прва тачка на скупштинском заседању. Предлогe Одлукa о измени Одлуке о утврђивању висине накнаде за уређење грађевинског земљишта на територији општине Жагубица и утврђивању висине накнаде за уређење грађевинског земљишта за територији општине Жагубица у поступку легализације усвојила је већина присутних.

На дневом реду нашли су се и Предлози  решења о давању сагласности на Годишњи програм пословања за 2014. годину и то за ЈКП "Белосавац" Жагубица, ЈП Туристичка организација општине Жагубица и  ЈП Дирекција за изградњу и развој општине Жагубица као и Предлози Закључака о давању сагласности на Годишњи план рада КПЦ "Јован Шербановић"  Жагубица за 2014. годину и ПУ "Полетарац" Жагубица. Ове тачке дневног реда такође су усвојене већином гласова.

Скупштинска већина дала је сагласност и на измене и допуне Статута Туристиче организације, Предшколске установе "Полетарац" и Културно - просветног центра Општине Жагубица а изгласан је  и Предлог Заључка о давању сагласности на Анекс Годишњег плана рада ПУ "Полеттрац" Жагубица за радну 2013 - 2014 годину и Предлог захтева за утврђивање мањег односно 20% већег броја деце у васпитној групи вртића.

Усвојени су и Предлог Годишњег плана рада Штаба за ванредне ситуације општине Жагубица за 2014. годину и извештај о раду општинског штаба за ванредне ситуације за 2013. годину.

Информација о спроведеном референдуму за завођење самодоприноса на дели територије општине Жагубица и изборима за чланове Савета месних заједница нашла се пред одборницима под редним бројем 17. Потврђено је да су грађани безрезервну подршку дали коалицији која је тренутно на власти и определили глас онима који то тренутно заслужују, а то је коалиција СПС - СНС.   

Одборничким питањима завршена је прва седница Скупштине општине Жагубица у 2014.години.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji