Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржана оснивачка Cкупштина спортског савеза општине Жагубица

Osnivacka Skupstina Sportskog saveza ZagubicaОснивачка Cкупштина спортског савеза општине Жагубица коју је сачињавало 5 тачака дневног реда, одржана је 24.јануара 2014.године са идејом оснивања спортског савеза општине Жагубица. Циљ је да се сва новчана средства опредељена за спортска дешавања рационално распоређују како за спортска удружења тако и за спортисте појединце на територији општине Жагубица,  напомиње секретар радне групе за оснивање Савеза за спорт  Жељко Илић.

Заменик председника општине Жагубица  Љубиша Јовкић, истакао је да је задовољан одзивом, јер је јако лепо видети људе из различитих области који увиђају значај спорта у целој општини.

"Оснивачи спортског савеза општине Жагубица су локална самоуправа општине Жагубица, Фудбалски Савез Жагубица, стонотениски клуб "Рудар" Крепољин и  риболовачко Удужење "Млава" Жагубица. Даља афирмација и ширење спорта на нивоу општине и шире је основни циљ формирања Савеза за спорт у општини. Овај корак је јако значајан, пре свега зато што су се сви релевантни фактори који имају искуства удружили и самим тим ће покушати да сачувају све што је вредно у спорту, а имаће задатак, како да шире спорт , тако и да омогуће клубовима финансирање према потребама. Пред новоизабраним члановима спортског Савеза је велика обавеза да омасове спорт колико је то могуће и да се што више младих укључи  у спортска друштва и што више људи у рекреативни спорт јер ће на тај начин бити побољшана  општа слика стања спорта у нашој општини", додаје заменик председника општине Жагубица.

На Скупштини је изабрано радно председништво у чијем су саставу: Љубиша Јовкић, заменик председника општине Жагубица, Зоран Перић, члан Општинског већа и Томислав Милојевић, секретар СО Жагубица.

Након усвајања Статута Спортског савеза општине Жагубица, такође су изабрани и руководећи чланови испред  локалне самоуправе, Фудбалског савеза и суоснивача, а и председници Управног и Надзорног одбора. Све тачке дневног реда усвојене су већином гласова, а за председника Скупштине Спортског савеза  жагубичке општине једногласно је изабран Александар Петровић из Жагубице.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji