Општина Жагубица

Додела новогодишњих пакетића деци социјално угрожених породица

Dodela paketica deci socijalno ugrozenih porodica 2014Уочи Српске Нове године локална самоуправа, Црвени крст општине Жагубица и Центар за социјални рад општине Жагубица, обрадовали су и малишане из породица социјално угрожених доделом новогодишњих пакетића.

За наше најмлађе суграђане била је ово прилика не само да се друже, добију пакетиће, већ и да се сретну и сликају са  Деда Мразом. Подели пакетића испред локалне самоуправе присуствовали су председник општине Жагубица Сафет Павловић и заменик председника општине Љубиша Јовкић.

„Ово је јо један доказ да локална самоуправа заједно са Црвеним крстом општине Жагубица и Центром за Социјални рад бринео својим грађанима и о деци социјално угроженог становништва.  Данас смо, за Српску Нову годину, поделили  50 пакетића за децу до десет година старости који су корисници социјалне  помоћи. То је једна од низа акција које локална самоуправа и Црвени крст спроводе како би својим грађанима помогли на адекватан начин. Наставићемо да радимо и даље у интересунаших мештана... Тежићемо да у наредном периоду, у сарадњи са локалном самоуправом и одређеним министарствима реализујемо што више пројеката који се тичу социјале и да на тај начин подигнемо и квалитет живљења нашег становништва“ рекао је секретар Црвеног крста општине Жагубица, Дејан Николић.

Након доделе пакетића, песме и приче са Деда Мразом, уследило је и заједничко сликање, а како надлежни кажу, ово је само један мали знак пажње којим општина Жагубица показује да деца из ове осетљиве категорије становништва нису изостављена ни на који начин.


Arhiva

Main Menu