Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Хуманитарном аукцијом слика у Жагубици прикупњено 330.000 динара

Humanitarna aukcija 1Под покровитељством општине Жагубица, 27. децембра у мотелу "Врело" у Жагубици, одржана је хуманитарна аукција слика, са које је сав приход намењен Црвеном крсту Жагубица. Овогодишња хуманитарна аукција слика организована је под мотом"Помозимо, сакупимо средства за Црвени крст општине Жагубица“.Покровитељ је општина Жагубица, а корисник средстава Црвени крст општине Жагубица. Удружење ликовних уметника Хомоља, који је дародавац слика, све активности обавља под покровитељством и уз несебичну помоћ општине Жагубица и подршку Културно- просветног центра општине Жагубица и Туристичке организације општине.

Љубиша Јовкић,заменик председника општине Жагубица, рекао је на отварању да се по други пут  у општини Жагубица организује оваква аукција слика, и захвалио се свима који су дошли да куповином слике дају свој допринос овој хуманитарној аукцији. Такође је истакао да је намера општинског руководства да на овај начин споје привреднике и љубитеље уметности у нашој општини не би ли на тај начин направили хуманитарну акцију где је основ куповина слика које су дар  Удружења ликовних уметника Жагубице и да се одређена новчана средства прикупе и поделе онима којима су најпотребнија. Прошле године је то био Црвени крст општине Жагубица, а и ове такође . "Надамо се да ће акције оваквог типа прерасти у традицију", рекао је заменик председника општине Жагубица.

По речима Дејана Николића, секретара Црвеног крста Жагубица, у протеклој години Црвени крст је знатно унапредио рад: "Захваљујући локалној самоуправи и средствима која смо прикупили у прошлогодишњој акцији сакупили смо и средили магацин који је био у лошем стању. Захвањујући донаторима у магацину постоји доста робе, а један од највећих проблема је достава робе за становнике по насељима. Надамо се да ћемо прикупњеним средствима од ове аукције и дела средстава од прошле године успети да купимо једно возило које би користио Црвени крст Жагубица у намери да дође до сваког становника коме је помоћ потребна".

Влада Тодоровић, менаџер УЛУХ-а  је истакао да слике које су изложене на аукцији имају далеко већу вредност него што је то њихова почетна цена. Оно што је најбитније је порука која се шаље организовањем хуманитрарне аукције, а то је спремност и сликара али и јавности да дају свој допринос и помогну локалној заједници.

"Слике које је у хуманитарне сврхе поклонило Удружење ликовних уметника Хомоља, јесу слике од 2010. године и сви уметници који су представљени су еминентни уметници чак и изван граница Србије.  Драго ми је да су мештани општине Жагубица данас показали како се и са стране уметника и са стране љубитеља уметности може направити велика ствар. Из колекције су издвојени вредни радови које су уметници сликали инспирисани мотивима Хомоља. Обзиром да је показано да има интересовања и у малим срединама као што је општина Жагубица и да неговање уметности није привилегија становника великих градова, лично сам задовољан крајњим исходом друге аукције слика јер ће прикуљена средства отићи у хуманитарне сврхе тамо где је тренутно то најпотребније", каже менаџер УЛУХ -а.

На овогодишњој аукцији слика прикупљено је 330.000 динара, а учешће је узело велики број фирми и предузећа и љубитељи уметности као физичка лица, како из општине Жагубица тако и из околних општина.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji