Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Усвојен буџет за 2014.годину

1-Usvojen budzet za 2014Последња  седница Скупштине општине Жагубица  у 2013. години, уз присуство 28 одборника, завршена је након трочасовне  расправе. На дневном реду скупштинског заседања  нашло се 12 тачака  међу којима и Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Жагубица за 2013.годину, где је  од стране начелника за финансијe и буџетопштине Жагубица Владе Тодоровића,  дато образложење прихода и расхода за текућу годину. Након расправе, усвојен је предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Жагубица за 2013.годину.

Одборници Скупштине општине Жагубица усвојили су са 20 гласова и Одлуку о буџету општине Жагубица за 2014. годину.Планирани износ буџета за наредну  годину  је 499 милиона  динара колико износе и планирани  расходи. На основу  буџета из 2013. одлуком за 2014. годину предвиђена су увећања за активности и инвестиције у месним заједницама за 78%, а средства су планирана за радове на уређењу насеља, водоснабдевање, елктрификацију, област спорта и културе. За послове који подразумевају реализацију капиталних инвестиција у наредној години планирана су средства у износу од 160 милиона динара. Трансферна средства  Републике планирана су у износу од  266 милиона динара. Одлука о капиталним инвестицијама је део буџета а истом  је предвиђен почетак изградње индустријске зоне где су планирана средства од око  95 милиона динара. Значајна средства у буџету општине Жагубица планирана су и за изградњу  водоводне мреже за поједина насеља, а приликом планирања средстава у буџету општине за 2014. годину у обзир је узета и социјална компонента и средства која су намењена за образовање.

У образложењу  предлога буџета Љубиша Јовкић,заменик председника општине Жагубица  истакао је да буџет представља збир жеља и могућности и да је рађен у складу са инструкцијама Министарства финансија.

Одборници скупштине на последњем овогодишњем заседању усвојили су и Одлуку о вршењу екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Жагубица за 2013. Годину,одлуку о измени и допуни Одлуке о постављању и уклањању мањих монтажних објеката привременог карактера  на површинама јавне намене у општини Жагубица. На седнициСкупштине општине  именовани су  чланови Савета за здравље и усвојена је Одлука о утврђивању престанка мандата заменика члана Комисије за избор одборника Скупштине општине.

По окончању дневног реда 13. седнице скупштине општине Жагубица ,одборницима, члановима Већа и директорима јавних предузећа и установа  обратио се Сафет Павловић, председник општине Жагубица, који је  свима  пожелео срећне Новогодишње и Божићне празнике и позвао и позицију и опозицију да уједињеним снагама дају допринос  развоју општине и унапређењу квалитета живота и рада у локалној заједници.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji