Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Култура шанса за све

Uredjenje Doma kulture u ŽagubiciКултура шанса за све - назив је пројекта који се реализује у Жагубици, а чији је општи циљ побољшање услова за  унапређење руралног развоја кроз развој културног - манифестационог туризма у месној заједници Жагубица

У општини Жагубица култура има дугу традицију и од изузетног је значаја за месну заједницу Жагубица у којој живи 2.590 становника. Наиме, ова месна заједница је организатор јединствене традиционалне културне манифестације „Сабор Врела Хомоља“ у оквиру које су и културни садржаји и промоције културног аматеризма и културне баштине ове месне заједнице и општине - „Српски пој од искона“ „Хомољско посело“, припрема традиционалних јела и презентација домаће радиности. Ова тродневна манифестација окупља преко 600 учесника из свих месних заједница и Србије, а   манифестацију посети од 3.000 до 4.000 гостију. На овај начин ставрају се услови за  развој сеоског туризма и продају производа домаће радиности и сувенира. Међутим, да би манифестација постала самоодржива неопходно је побољшање организационих услова и набавка дела опреме и опремање простора за организацију  изложби која би била у функцији  организације манифестације чиме би се створили услови за већи број посетилаца и мање организационе трошкове. 

У циљу побољшања услова за организацију изложби домаће радиности и презентације различитих садржаја предвиђено је опремање простора Дома културе у Жагубици.

Са радовима на Дому културе почело се ових дана и пројектом "Култура шанса за све" обухваћено је кречење просторија, набавка изложбених витрина, пултова и уградња осветљења. Завршетак радова очекује се до краја године.

Овај пројекат финансиран је од стране Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе а суфинасијер је општина Жагубица.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji