Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Новогодишња представа "Деца - деци"

Novogodisnja predstavaБлиже се новогодишњи празници који се и у општини  Жагубица обележавају пригодним културно - уметничким програмима  где деца  истичу машту  и креативним наступима уз помоћ учитеља и наставника приказују  део свог умећа. У оквиру новогодишње недеље, у Oсновној школи "Моша Пијаде" у  Жагубици приређена је дечја представа под  мотом "деца деци". Поруку радости и другарства упутили су основци издвоједног одељења из Милатоваца  вршњацима из Жагубице, а циљ је пре свега дружење, са идејом да ученици покажу склоности према  различитим сегментима:

"Поред редовне наставе у школи се организују и слободне активности, а ученицима су понуђене разне секције:  литерална , драмска, ликовна, такође и спортске активности које се одвијају према интересовањима и способностима ученика. Данас су ученици издвојеног одељења из Милатовца припремили новогодишњу представу за ученике од првог до четвртог разреда. У реализацији су поред ученика учествовали и учитељи Биљана Милојевић и  Дејан Милановић ", каже директорка основне школе из Жагубице Снежана Николић.

Учитељ Дејан Милановић указује на чињеницу да ученици из Милатовца имају афинитета према драмској секцији и глуми: "Представом деца приказују данашњи тренд младих који за поклоне желе лап -топове, компјутере, скупе мобилне телефоне а не ствари које су једноставне и којима су се задовољавале старије, претходне генерације, као што су биле на пример  - бојице,свеске, играчке, и други  једноставнији поклони. Све то указује да је дошло време промена, па смо желели да прикажемо прави пут који је најбољи за децу и научимо их  да размишљају у складу са њиховим годинама."

Културу и садржаје који подстичу стваралаштво код деце треба  развијати кроз различите видове образовања, а новогодишња недеља је право време да ученици представе напоран рад и ангажовање спроведено кроз слободне активности током године.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji