Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Јавна расправа о изради буџета за 2014. годину

Javna rasprava o budzetu za 2014У Жагубици је одржана Јавна расправа о изради нацрта буџета за 2014 годину. У оквиру службе за финансије и буџет, у протеклом периоду, сагледана је досадашња потрошња  у 2013.години, с обзиром да је то полазна основа при изради буџета за предстојећу 2014. Имајући у виду да општина Жагубица има мале приходе и да је у великој мери везана за трансфер који иде из Републике, нацрт  буџета рађен  је у складу са рестриктивним  упутствима  које је увело Министарство финансија. У расправи су учествовали директори Јавних предузећа и установа општине Жагубица, представници месних заједница,удружења и остали директни и индиректни корисници буџета.

Нацрт одлуке буџета за 2014. годину урађен је у складу са законом о буџетском систему као и упутством за припрему одлуке буџета локалног руководства за наредну годину,а од министарства су добијена строга упутства шта се и како може уврстити у буџет и шта је то што је строго лимитирано, рекао је начелник одељења за финансије и буџет општине Жагубица  Влада Тодоровић и додао: " Успели смо да у 488 милиона динара оквирно, узмемо у обзир све законске обавезе, жеље буџетских корисника и да у односу на буџет за 2013. годину, урадимо врло мало повећање. Очекујемо да ћемо у извршењу у 2014.-ој бити далеко виши са процентом остварења буџета који је закључно са 30 - им септембром једва премашио 50% и да ће до краја године тај проценат бити већи. Покушали смо да у оквиру нацрта буџета за предстојећу годину, уврстимо оно што је реално и могуће. Код трошкова смо морали да поштујемо одредбе које се тичу личних доходака, где за наредну годину очекујемо повећање од око 2 %."

О нацрту буџета за 2014. годину, разговараће се на наредној седници општинског већа и одбору за финансије, а завршну реч о усвајању одлуке нацрта буџета за 2014. даће одборници  на наредној седници Скупштине општине Жагубица која ће бити одржана крајем децембра. 

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji