Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Презентација програма "Покрени се за посао"

Pokreni se za posaoНационална служба за запошљавање закључила ја Споразум о партнерству са невладином организацијом "Енека" из Ниша чиме је настављена сарадња у пружању подршке реализацији пројекта "Покрени се за посао".  Нови циклус националног програма "Покрени се за посао" помаже покретање малих и породичних предузећа широм Србије. Реализује се већ четврту годину за редом и једини је програм у Србијикоји свим људима са добрим предузетничким идејама пружа неповратна средства за набавку опреме и стручну помоћ запокретање и развијање сопственог бизниса. Осим средстава за куповину опреме, будућим предузетницима су обезбеђене пословне и стручне обуке као и стална саветодавна помоћ од стране економских стручњака.

Презентација програма одржана је и у Жагубици, а предавачи су били Александар и Никола Илић, испред невладине организације "Енека", који су, поред представљања програма, објаснили начин попуњавања пријавног  образца као полазног документа сваког кандидата који конкурише за доделу средстава.

"Корисници овог програма могу постати сви грађани Србије са добром, одрживом пословном идејом,а програм је намењен како за започињање новог посла,тако и за проширење већ постојећег. Додељују се средства у износу од 200 хиљада динара, која могу бити опредељена искључиво за куповину опреме. Подржавају се све делатности укључујући пољопривреду, занатство, производњу, услужне делатности, изузимајући класичну трговину. Обавеза клијента је да послује најмање две године по добијању донације  и да има 15 сати друштвено корисног рада, којим ће дати допринос развоју заједнице у којој живи. Једина финансијска обавеза клијента је учешће од 20 % у набавци опреме", прецизирао је предавач Никола Илић.

Пројекат се реализује уз финансијску подршку компаније "Филип Морис", а до сада је на овај начин покренуто више од 280 малих предузећа и запослено преко 1000 људи. Конкурс за овогодишњи циклус отворен је до краја децембра месеца, а први круг селекције биће крајем фебруара.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji