Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Реализован пројекат „Зов Хомоља“

Projekat - ZOV HOMOLJAТуристичка организација општине Жагубица организовала је трећи семинар у Жагубици којим је реализовала пројекат "Зов Хомољa". Општи циљ пројекта је промоција и унапређење квалитета видљивости туристичке понуде општине Жагубица и подизање нивоа знања становништва руралног подручја.

У овиру пројекта организоване су радионице и предавања са темама: " Рурални туризам" и "Сарадња и партнерство у туризму као предуслов за квалитетну и разноврсну понуду".

Предавач је био професор Радомир Стојановић, који је учесницима семинара приближио појам развоја сеоског туризма и образложио зашто је територија општине Жагубица погодна за развој истог . Учесници су били домаћини за сеоски туризам са простора Жагубице и околине, Удружење жена "Незаборав" из Лазнице, представници КУД-а "Влашко коло "из Осанице  као и заинтересовани појединци.

 "За пројекат "Зов Хомоља" средства у износу од 200 хиљада динара добијена од Министарства финансија и привреде, одобрена су у мају 2013.године, а према плану и програму имали смо шест месеци за реализацију. У оквиру пројекта организована је и посета селу Злакуса код Златибора, где су посетиоци на примеру добре праксе могли научити како да туристима презентују све оно по чему је Хомоље познато. Такође, једна од активности  је и израда сајта на коме ће се наћи туристичка понуда општине Жагубица. Пројекат "Зов Хомоља" реализован је кроз две радионице и три семинара", истиче Мартина Лукић, директор Туристичке организације општине Жагубица.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji