Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

У Жагубици одржана уводна радионица пилот пројекта Ресава - Млава

mlava-resavaУ оквиру Регионалног програма за културно и природно наслеђе  Југоисточне Европе, на иницијативу Савета Европе, спроводи се полот пројекат локалног развоја "Ресава Млава".  Министарство културе и информисања Републике Србије, општина Жагубица и Јединица за спровођење пилот пројекта Ресава- Млава организовали су уводну радионицу у Жагубици. Радионица са темом "Дијагноза, дубља анализа, вредности и потенцијали територије пројекта" спроведена је поводом почетка рада радних група за спровођење дубље анализе вредности и потенцијала територије Ресава - Млава.

Присутне је на почетку поздравио координатор активности на пројекту Радиша Милошевић, а испред локалне самоуправе обратио се начелник општинске управе Животије Илић. Радни тим био је у саставу Маја Мишковић, национални координатор пројекта и Борислав Шурдић пројект менаџер.

Чланови  радних група  на информативном састанку, добили су опште информације о пројекту, циљевима, начину  спровођења, резултатима  досадашњег рада а такође су упознати  са методологијом, улогом, начином и правилима рада радних група у циљу доношења правих решења за остварење локалне стратегије одрживог развоја. Неколико речи о самом састанку рекао је г-дин Борислав Шурдић, менаџер пројекта:

" Данашњи састанак је информационог  карактера, учесници ове и будућих  радионица који ће учествовати у читавом пројекту, тачније у овој фази пројекта, биће информисани о томе која је њихова улога у самом пројекту Ресава-Млава. То је пројекат којим се настоји да се културно и природно наслеђе употребе за стратешки развој одређених територија, а у овом случају говоримо о територијама  које припадају општинама Деспотовац и Жагубица. Ту  имамо природне вредности и споменике  културе који не треба да буду само део идентитета територије већ и прилика за развој културног туризма и одрживог развоја ове регије."

Према речима организатора, ово је добар тим људи различитог образовања, који може да допринесе развоју територије. Учешће локалног становништва у смислу давања предлога, мишљења, сугестија и указивања проблема са којима се суочавају из области културног наслеђа и туризма је од кључног значаја за добру примену стратегије, закључак је по завршетку радионице. 

 

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji