Општина Жагубица

Побољшање напонские мреже у месној заједници "Врело" Жагубица

elektrifikacija zgУ циљу побољшања  квалитета ниско-напонске мреже  у Жагубици је, на потесу око градилишта "Мермер" у улици Ивана Косанчића, постављено седам армирано бетонских стубова у дужини од 350 метара. Група потрошача у овом делу насеља до сада није имала уличну расвету, снабдевеност електричном енергијом била је јако лоша а стубови дотрајали.  Стога је    електродистрибуција  са групом грађана,  уз помоћ локалне самоуправе,  отпочела замену бетонских стубова.

Поводом ових радова, шеф пословнице електродистрибуције  Жагубица Станојло Стојковић каже: "Знатан део новчаних средстава определила је локална самоуправа  општине Жагубица, радове изводи електродистрибуција, а мештани  такође имају удела. Коначно је решено питање уличне расвете  и побољшане напонске прилике и у овом делу Жагубице. Мислим да су мештани задовољни." Према његовим речима, грађевинско предузеће "Мермер" из Жагубице,  учешћем у обезбеђивању материјала, камена и ризле и докопавању рупа за стубове помогло  је у решавању овог проблема.

Потпредседник општинског одбора СПС-а, Дејан Аврамовић, наводи да је локална самоуправа издвојила одређена средства да се ово питање реши у корист грађана Месне заједнице "Врело" Жагубица. Мештани  су делом учествовали  у обезбеђивању материјала и физичким радовима, а  постављање нових стубова за њих је је од изузетне користи, јер су добили квалитетнију струју која им је била преко потребна.

 Поред Жагубице, локална самоуправа у сарадњи са електродистрибуцијом и грађанством ради  и на превазилажењу проблема на електро-мрежи по насељима.

 

 

 


Arhiva

Main Menu