Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Јесења акција добровољног давања крви

davanje krviЦрвени крст Жагубица  у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије,  средњом школом и општином Жагубица, организовао  је  јесењу акцију  добровољног давања крви.

Према речима секретара Црвеног крста Жагубица Дејана Николића, упитник је попунило 58. добровољаца, 48. је дало крв, а 12. је одбијено из здравствених разлога. Шесторо добровољаца је крв дало први пут, од тога девет жена.

"Грађани су услишили апел Црвеног крста и одазвали се у великом броју. Надам се, да су грађани схватили  значај оваквих акција и да ће и даље, као и до сада, учествовати у њима", каже Дејан Николић.

Вукашин Ђорђијевић са Института за трансфузију крви Србије, напомиње да крв могу дати лица између 18 и 65 година старости доброг здравственог стања.

"Презадовољан сам из два разлога, прво што има доста давалаца крви у односу на број становника у општини, а друго што је велики број младих средњошколаца дошло да да крв. Ово је леп дан за Жагубицу, јер су данас овде родитељи, млади, наши дугогодишњи даваоци  и сарадници“, истиче Ђорђијевић.

Председник Црвеног крста општине Жагубица  Слободан Огњановић  истиче добру организованост акције и додаје : "Црвени крст Жагубица и локална самоуправа имају изузетно добру сарадњу тако да је помоћ локалне самоуправе у свим активностима  које спроводи Црвени крст на нивоу  кoји и приличи организацији."

Основни циљ акције је прикупити што више јединица крви ради задовољења потреба лечења суграђана у здравственим установама у већим здравственим центрима и клиникама. Према мишљењу помоћника председника општине Жагубица  Душана Милосављевића, са задовољством истиче податак да је овог пута велики број ученика средње Техничке школе узео учешће као и мештани.  Локална самоуправа је увек подржавала овакве акције што ће и убудуће чинити.  Милосављевић је позвао грађане општине Жагубица да се и убудуће одазову  хуманитарним акцијама јер њихових десет минута некоме може спасити живот.

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji