Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Помоћ у кући за стара лица и самачка домаћинства

1 - Pomoc u kuciНа територији општине Жагубица, Асоцијација за развој од јула месеца реализује пројекат „Помоћ у кући“ који финасира Министарство социјалне политике, рада и запошљавања а суфинасијер је локална самоуправа.  Пројекат има за циљ унапређење квалитета живота корисника кроз пружање свакодневне помоћи у виду одржавања хигијене домаћинства, набавке намирница и лекова, припремање оброка. Прошле недеље је спроведена активност поделе пакета помоћи корисницима.

„На подручју 5 месних заједница: Лазница, Жагубица, Вуковац, Јошаница и Крепољин, спроводи се пројекат Помоћ у кући, на којем је ангажовано четири геренто домаћица које корисницима на терену  пружају услугу. Пружаоц услуге на територији општине је Асоцијација за развој, која је током пројекта делом из сопствених средстава успела да обезбеди пакете основних намирница за кориснике“, истиче Александра Ђорђевић, члан пројектног тима.

Пројекат „Помоћ у кући“ реализује се од јула месеца и траје до краја јануара. Асоцијација за развој и општина Жагубица припремају нове пројекте и траже решања како би покушали да овај вид услуге наставе и у будуће јер на терену постоје потребе. Основни показатељ је анкета која је спроведена међу корисницима, а резултати показују да су домаћинства задовољна пруженом услугом јер доприноси  побољшању квалитета живота корисника.

 

 

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji