Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Општини Жагубица одобрена средства за три пројекта

sredstva za 3 projektaЛокална самоуправа општине Жагубица наставља са радовима на одржавању и сређивању  Домова културе и објеката који су у интересу заједнице, а све у циљу развоја културе, спорта и манифестација на овом подручју. С тим у вези потражња новчаних средстава од Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе уродила је плодом и Жагубици су одобрена средства за реализацију три пројекта.

"Општини Жагубица су од стране Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе одобрена средства од око два милиона динара. Средства су  подељена  у три целине: инвестиционо одржавање дела Дома културе у Крепољину где вредност пројекта износи око 1.000.000 динара, сређивање Дома културе у Милатовцу, а вредност пројекта је око 900.000 динара, и набавку опреме за унапређење манифестационих садржаја у општини и уређење ентеријера Дома културе у Жагубици, где вредност пројекта износи такође око 900.000 динара. Пројектима су предвиђени радови на комплетном сређивању  просторија домова културе у Крепољину и Милатовцу, рушењу старих плафона, израду нових зидних конструкција од ригипса, реконструкцију столарије, врата, прозора, електричних инсталација... Већ смо урадили пројектну документацију и расписали јавну набавку чији је поступак у току. Бирамо  најповољније извођаче и имамо кратке рокове до краја 2013.године за завршетак ових радова", истиче директор Дирекције за изградњу  и развој општине Жагубица Владан Мошић.

Од актуелних радова дирекције за развој, Мошић истиче да предстоји доста активности везаних за зимску службу. "Набавили смо око 450 тона ризле и соли за одржавање локалних путева. Назнака је да ће пут од Жагубице према Мајданпеку поново ове зиме бити у надлежности Републике, а остало ће одржавати Дирекција и ЈКП "Белосавац". Имали смо доста конструктивних разговора са представницима Канцеларије за одрживи развој недовољно развијених подручја са министром Угљанином и очекујемо да ће се доста тога у пракси и остварити. Тиче се, пре свега, стварања што боље климе за привлачење инвеститора како домаћих тако и страних", рекао је директор Мошић.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji