Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржана 3. седница Скупштине инвалида Хомоља у Жагубици

Skupstina invalida u ZagubiciУдружење "Инвалиди Хомоља" општине Жагубица одржало је трећу седницу Скупштине којој  је присуствовало 70, од укупно 150 регистрованих чланова. Седницом је председавала Вања Милутиновић, председник удружења.

Дневни ред садржао је пет тачака и текућа питања. Седници су присуствовали начелник општинске управе Животије Илић, директор вртића Мирјана Марковић Милосављевић, потпредседник удружења "Инвалиди Хомоља" Милосава Гроздић, чланови Управног одбора Верослава Мирковић и Добрила Пауљевић, члан Месног одбора инвалида Крепољина, Стојан Ђорђевић, секретар удружења  и административни радници. 

"Удружење  инвалида  Хомоља основано је 10-ог марта 2013.године. Ово  је трећа Скупштина којој  присуствују чланови удружења Жагубице са околином и Крепољина са околином. Поред тога ово је леп и користан  излет за све инвалиде", истиче председник удружења Вања Милутиновић.

Милосава Гроздић, потпредседник удружења изражава наду да ће Жагубица ускоро добити просторију за инвалиде. Према обећању локалне власти ради се на решавању тог питања, како би се олакшао приступ инвалидима са колицима. "Тренутно имамо просторију СПС-а која нам је дата на услугу, али инвалиди не могу због степеништа  до тамо да дођу, јер је просторија на спрату.Такође, било би добро да се се корисницима у нашој општини омогуће вести на знаковном језику и да се  висина плаћања рачуна за комуналије одреди према степену ивалидности сваког члана."

Присутнима се обратио начелник Општинске управе Животије Илић: "Чули смо овде јако лепе речи што се тиче локалне самоуправе која је свесрдно помагала  и помагаће и убудуће уколико то буде у њеној моћи. Наставићемо  да радимо на томе да се овом удружењу пружи оно што треба, бар најосновније да би могло да функционише. Драго ми је што сте се окупили у овако великом броју и сматрам да ваше окупљање поред радног дела има и једну другу димензију а то је дружење. Што се тиче финансија, имам сазнања да ће се тај посао  одрадити  према потребама које сте данас изложили. Пошто сам уз иницијативу  Добрице  и Јовице Стевића почео да се бавим вашом проблематиком, у прилици сам да кажем да су у току преговори са паркинг сервисом из Петровца  за обележавање паркинг места у Жагубици и Крепољину и израде вињета картица за паркирање."

Прва тачка  дневног реда била је усвајање Записника са претходне седнице. Извештај је, као и све тачке дневног реда, усвојен једногласно. Опширније о раду удружења у 2013. години говорило се под тачком два, где су наведене све активности које је удружење имало у текућој години.

Програмом  рада за 2014. годину предвиђено је формирање комисије при локалној самоуправи, за питања особа са инвалидитетом и учешће у доношењу одлука везаних за проблеме, набавка возила за потребе удружења, остваривање права инвалида на основу законских прописа и укључивање у самосталан живот, пружање информативне, техничке и друге помоћи члановима, учешће на манифестацијама у општини и друго.

Четврта тачка је била разматрање и усвајање финансијског извештаја за 2014. годину. Периша Цојкић,радник рачуноводства, упознао је присутне са стањем прихода и расхода удружења. Наредних дана, према речима председника удружења, предстоји састанак са челницима општинског руководства  и усвајање финансијског плана за 2014. годину.

"Оно што је за сада најпотребније инвалидима Крепољина јесте функционалнија просторија која ће више одговарати особама са посебним потребама за дружења, састанке и све активности које се спроводе", напомиње  члан Управног одбора Верослава Мирковић.

Члан Месног одбора инвалида Крепољина каже да је уплану опремање нове просторије  за инвалиде у Крепољину, јер просторију која је опредељена у те сврхе  тренутно користе и пензионери.

Закључено је да ће се Удружење "инвалиди  Хомоља"  залагати за побољшање комуникација и међуљудских односа као и успостављање узајамног поштовања, реализацију  здравствено-рекреативног програма, излета  и подстицање креативности  код инвалида жагубичке општине, а неизоставно и решавање питања разних  проблема особа са инвалидитетом.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji