Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Дан здраве хране обележен у Лазници

Dan zdrave hrane u LazniciУченици и наставници основне школе "Јован Шербановић" из Лазнице придружили су се обележавању Светског дана здраве хране организујући предавање о здравој исхрани и промовишући здраву храну кроз изложбу јесењих плодова. Дан здраве хране обележен је 15-ог октобра у просторијама Основне школе.

Задовољан одзивом учесника, Удружења жена из Лазнице и посетилаца, директор основне школе из Лазнице Станиша Зрнкаревић, каже да је предавање које је организовано у сарадњи са Заводима за јавно здравље Пожаревац и Домом здравља Жагубица било јако интересантно, а могло се доста тога научити о правилној исхрани.

Кампању октобар-месец правилне исхране реализују Заводи за јавно здравље под покровитељством Министарства здравља Републике Србије.

Доктор Саша Дражиловић је одржао предавање на тему: "Шта треба јести,како и колико", а то је иначе и слоган за ову годину.

"Данас је било моје велико и искрено задовољство да аудиторијуму који је био састављен од различитих генерација кажем оно што је најкорисније за здравље, а окосница добрих животних навика је правилна исхрана. У том смислу бих похвалио и организатора, и све оне који су узели учешће у овој манифестацији,  јер је то у ствари најбољи начин да ми унапредимо културу исхране, обзиром да имамо велике здравствене проблеме", рекао је др Саша Дражиловић.

Активно Удружење жена "Незаборав" из Лазнице  посетиоцима је представило различита јела, слане и слатке специјалитете. Након кратког програма основаца, посетиоци су са уживањем,  дегустирали припремљену храну.

"Припремили смо око 50-так јела где смо се трудиле да буду природне непрскане намирнице нашег краја као што су коприве, зеље, разна кувана јела и специјалитети под сачем и разне слатке посластице. Данас је било доста људи, пуно заинтересованих што ми је посебно драго", истиче председница  Удружење жена "Незаборав" из Лазнице.

Промоције правилне исхране и физичке активности организују се како у Србији тако и у свету, са циљем информисања шире популације  о правилним навикама у исхрани, као и формирање исправних ставова и понашања појединаца, деце и омладине.

Радмила Оштрељановић, радник Дома здравља, похвалила је сарадњу  Завода за Јавно здравље Пожаревац  са Домом здравља Жагубица и сарадњу са доктором Сашом, чија су предавања увек похвална и поучна за нашу омладину за прихватање здравих стилова живота и унапређење  здравља становништва.  

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji