Exchange 4 176

САЈАМ МЕДА2018

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржан Семинар стручног усавршавања у вртићу у Жагубици

Seminar u vrticuПланом  и програмом  радаПредшколске установе "Полетарац"  Жагубица, предвиђени су различити семинари и креативне радионице у циљу развоја деце. Директорка  вртића Мирјана Марковић Милосављевић, организовала је семинар на тему: "Подршка дечјем развоју кроз индивидуализовани приступ деци предшколског узраста".

Учесници  су били колектив "Полетарца" и васпитачи предшколске установе из Петровца на Млави.

У  оквиру  стручног усавршавања  васпитача, медицинских сестара васпитачког смера и стручног особља, целодневни  семинар, у  сарадњи са издавачком кућом "Публик практикум" одржали су: Тања Павловић, психолог психотерапеут, Бранкица Станојевић, медицинска сестра и Јелена Марашевић дипломирани дефектолог, специјалиста за здраво родитељство.

"Свако дете има  свој темпо развоја и различиту структуру, тако да морамо да поштујемо те разлике. Основни циљ данашњег предавања  је да васпитачи схвате  да не могу сва деца да се датирају на исти начин и да им управо тако различито морају и приступати. Програми се организују тако да се индивидуализовано приступа, да се прати развој сваког детета, а врло битан део је сарадња са родитељима и породицом,  јер деца долазе из различитих средина.Такође између вртића и породице мора постојати добро разумевање и комуникација. Васпитање, које почиње од самог рођења, заснива се на томе да родитељи схвате жеље детета од самог рођења па до поласка у вртић, до треће-четврте године, а велику улогу заузимају ставови родитеља и дисциплина", закључак је специјалисте за здраво родитењство  Јелене Марашевић.

Акредитовани програм  у функцији развоја детета помаже васпитном кадру да усаврши  знање и да на прави начин учествује у приступању деци и васпитању од најмлађег до најстаријег узраста.

Семинар је успешно завршен, а  32. учесника добило је по 16. бодова на име стручног усавршавања.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji