Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Дечја недеља обележена у О.Ш. "Јован Шербановић" Крепољин

decja nedelja u KrepoljinuУ четвртак,  10-ог октобра, 30-так ученика првог разреда Основне школе "Јован Шербановић" из Крепољина , посадило је садницу кестена.Традиционално годинама уназад, у оквиру "Дечје недеље"  ученици у Крепољину саде дрво генерације - симбол ђака првака.

Основци  ове школе су део маште приказали и кроз цртеже на бетону, где  се могло видети шаренило боја по њиховој замисли. Најбољи награђени литерарни радови на тему "Слушајте мама и тата, желим сестру ил' брата", су радови Николе Михајловића, Теодоре Станковић  и Анастасије Миленковић.

Горан Милинковић, директор школе у насељу Крепољин у интервијуу за Тв "Хомоље" каже:

"После спортске недеље у септембру, коју смо имали, друга недеља октобра месеца је пуна дешавања у школи у Крепољину.  Дечја недеља под слоганом "Слушајте мама и тата желим сестру ил' брата" организована је у циљу остварења управо онога што деца желе, а то значи да се повећа наталитет.  Ми смо у оквиру тога у уторак имали један успешан маскембал где смо најбоље маске наградили и где су маскирани ученици продефиловали центром Крепољина. Данас је на реду да угостимо ђаке прваке из централне школе и издвојених одељења, да пожелимо добродошлицу,  поделимо беџеве и пригодне поклоне слаткише. Задовољство је било слушати децу која су читала литерарне радове  са јасном поруком да не живе сами,  да имају сестру или брата, а да наша школа има што више ученика. То нам је једини циљ и надам се да ће ове данашње поруке које су овде изречене утицати на родитеље,  да ће стварно следеће године бити више деце и у први разред  уписано више првака, а не само 30, као ове школске године."

Ученици Основне школе из Крепољина  су на часовима ликовног цртали на тему  Дечје недеље  а најлепши цртежи изложени су у холу школе у Крепољину.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji